RayCa

Hva er egentlig komfortsonen

Du har kanskje hørt ordet komfortsonen? Men hva er det og hva vil det si å gå ut av den? 

Komfortsonen er den “sonen” man føler seg komfortabel i. Der man mestrer det man gjør, og er trygg. Det kan være fint å føle at man er trygg og mestrer det man gjør, men det hindrer oss også i å utvikle oss. Så når vi snakker om å gå ut av komfortsonen, betyr det, at vi skal utfordre oss selv. Gjøre ting vi syns kan være ubehagelig, ting vi stopper oss selv fra å gjøre på grunn av frykt, rett å slett leve mer. 

spørsmål, strand, føtter

Hva skjer når vi utvider konfortsonen vår?

Når vi utvider komfortsonen vår, vil vi få en enorm mestringsfølelse! Vi har da gjort ting vi ikke trodde vi klarte eller turte, og det vil gjøre noe med selvfølelsen vår. Når man over tid jobber med å trå på utsiden av komfortsonen, vil den automatisk utvide seg. Det som før var ubehagelig, er noe du da vil mestre og ubehaget vil forsvinne. Da vil det være andre ting du kan ta tak i, og etter hvert vil hjernen ha blitt trent opp i å ikke bli styrt av frykt men belønningen ved å føle mestring. 

frihet, håndjern,

Hvordan utvide den?

Så er det store spørsmålet: “Hvordan utvider man komfortsonen?”. For å hjelpe deg litt på vei, skal jeg gi deg en “enkel” oppgave:

“30 dager”

Det går ut på at du skal skrive ned en liste på 30 ting du kvier deg for, ikke tørr eller utsetter. Rett og slett ting du ikke gjør på grunn av ubehag. Når du har skrevet opp listen, skal du hver dag gjøre en av tingene du har skrevet opp. Når du har gjort det, stryker du den av listen. Slik fortsetter du til alle de 30 punktene er tatt. 

I starten vil du kanskje kjenne på et sterkt ubehag, og det er helt normalt! Det er nettopp det du skal, ellers hadde du ikke gjort det riktig. Men det som er interessant, er at jo lengre ned på listen du kommer, vil ubehaget avta. Dette er fordi du lærer hjernen din at du ikke trenger å gå inn i stress mode, men at det er deilig å ha mestret det og tatt tak i ting. 

bok,

Fortsett!

Jeg vil også anbefale, men som regel går det automatisk, at du fortsetter øvelsen etter de 30 dagene. Det blir en del av livet ditt. Ta tak i ting, for så å få en mestringsfølelse.  Da vil du kjenne at du har utvidet komfortsonen, og at det ikke lenger er skummelt, men en magisk ting å gjøre.
 
Ønsker du litt ekstra boost, lagde jeg for noen år siden en video på YouTube som heter “11 trinn til å mestre selv-motivasjon“. Her vil du få noen tips og råd til å både få det bedre og det å motivere seg selv. 

I RayCa podcasten, ønsker vi å belyse temaer som kan føre deg et skritt nærmere å leve det livet du ønsker. Vi undrer oss over «sannheter» og snur de litt på hodet, og dette gjør vi for å se om vi kan bli friere mennesker ved å tenke utenfor boksen.

Del innlegget

Share on facebook

ANDRE INNLEGG

kjærlighet

Kjærlighet, med en vri!

RayCa-Annonse TRENGER DU HJELP TIL Å LEVE DET LIVET DU ØNSKER? LES MER HER MENTAL PT www.rayca.no/mentalpt Kjærlighet med en vri..! Kjærlighet er mer enn…

passe inn, mennesker, rayca, rayca-podden, hvem er du,

Hvordan passe inn

Hvordan passe inn? Når i livet begynner det? Når vi blir født så dreier ingenting seg om å passe inn. Da er alt fokuset på

utstråling

Utstråling

Hva er utstråling? I følge Det Store Norske Leksikon, forklarer de det slik: “Karisma betyr tiltrekningskraft, personlig utstråling eller sjarm. Man bruker karisma ofte om

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvem er jeg?

Vi snakker om hvordan vi kan finne ut av hvem vi er som personer. Caroline har et visdomsord og Ray prøver å finne måter han kan utvikle seg på.