RayCa

passe inn, mennesker, rayca, rayca-podden, hvem er du,

Hvordan passe inn?

Når i livet begynner det?

Når vi blir født så dreier ingenting seg om å passe inn. Da er alt fokuset på oss og vi søker ikke bevisst bekreftelse fra andre, vi bare tar den. Jeg tror mye av ønsket om å passe inn, begynner på barneskolen, kanskje noen ganger tidligere. Det begynner når vi observerer forskjellsbehandling ved at noen oppfører seg på bestemte måter. Noen får mer positiv oppmerksomhet enn andre.

barn, passe inn, hvordan passe inn, skole, barnehage, rayca, rayca-podden,

Annonse

Hvorfor ønsker vi å passe inn?

Vi ønsker som regel å passe inn fordi det gjør oss til en del av et sosialt kollektiv Det hører ofte sammen med sosiale grupper som dannes og det er enklere å følge sosiale koder, enn å tørre å følge sin egen vei. Hele samfunnet vårt bygger også på å passe inn. Det er laget en modell som har  alle tingene som kan passe for folk flest. Det skumle med dette er at det da blir lettere å slutte å tenke selv, eller å gå sin egen vei.

Annonse

Annonse

Bør du passe inn?

Utfordringen med å alltid skulle passe inn, er at du umulig kan være tro til deg selv. Du vil over lengden gå i mot dine drømmer og ønsker for livet. Det er selvfølgelig det enkleste og bare følge den “normale” strømmen, men du vil aldri få kunne realisert livet ditt på denne måten. 

Gjør din ting

Hvis du går bort fra å ta valg basert på bekreftelse eller ønske om å passe inn, så vil du alltid ta riktige valg for deg selv. Du kan passe inn i ved å “bare” være deg og følge dine drømmer. Pass inn i ditt eget liv først og så kan heller andre velge om de ønsker å være en del av livet ditt. Livet er jo mye mer gøy når du gjør det DU har lyst til! Ikke la deg påvirke av andre. Bare gjør din ting!! 

Annonse

I RayCa podcasten, ønsker vi å belyse temaer som kan føre deg et skritt nærmere å leve det livet du ønsker. Vi undrer oss over «sannheter» og snur de litt på hodet, og dette gjør vi for å se om vi kan bli friere mennesker ved å tenke utenfor boksen.

Del innlegget

Share on facebook

ANDRE INNLEGG

kjærlighet

Kjærlighet, med en vri!

RayCa-Annonse TRENGER DU HJELP TIL Å LEVE DET LIVET DU ØNSKER? LES MER HER MENTAL PT www.rayca.no/mentalpt Kjærlighet med en vri..! Kjærlighet er mer enn…

passe inn, mennesker, rayca, rayca-podden, hvem er du,

Hvordan passe inn

Hvordan passe inn? Når i livet begynner det? Når vi blir født så dreier ingenting seg om å passe inn. Da er alt fokuset på

utstråling

Utstråling

Hva er utstråling? I følge Det Store Norske Leksikon, forklarer de det slik: “Karisma betyr tiltrekningskraft, personlig utstråling eller sjarm. Man bruker karisma ofte om

Hvem er jeg?

Vi snakker om hvordan vi kan finne ut av hvem vi er som personer. Caroline har et visdomsord og Ray prøver å finne måter han kan utvikle seg på.