RayCa

Forventninger i hverdagen

Hver dag, uten å til og med å legge merke til det, møter vi på forventninger. Forventninger til oss selv, andre, og de rundt oss forventer noe av oss. Hvordan er våre forventninger til oss selv? Noen ganger kan det til og med være vanskelig å leve opp til sine egne… Og hvis de er satt høyt, krever eller ønsker vi da automatisk det samme tilbake? 

gutt, tenke, sitter, forventninger

Snakk om dine forventninger

Noe som kan være vanskelig, er å vite hva andre mennesker tenker. Så hvis vi ikke deler forventningene våre eller setter ord på de, kan skuffelse fort oppstå. Vi vil ikke skuffe de vi er glad i, om det måtte være på jobben eller hjemme. Venner eller familie. Vi ønsker alle å føle at vi strekker til. 

Den hemmelige løsningen til å løse opp i mye, er å kommunisere. Tørre å være ærlig om det vi føler og det vi har sett for oss. Da kan vi sammen skape en felles forståelse og noe man kan se frem til. Det er ikke alltid vi blir helt enige, men det er også helt greit. Det viktigeste er å snakke sammen.

vennskap, forståelse, snakke sammen, fjell, natur,

Skape en felles forståelse

Hva skjer da, hvis forventningene spriker og vi ikke kommer noen vei?

Noen ganger trenger vi faktisk bare en “time-out”. Litt tid til å la alt synke litt inn, for så å sette seg ned og lytte til hverandre. Det kan være et tema som er sårt å snakke om, og da må vi kanskje legge vekk vårt eget ego for å forstå hvor den andre kommer fra. 

Alle ønsker jo egentlig bare å bli forstått. Møter man den andre med forståelse (selv om man ikke er enig i alt den andre sier), vil det være et godt grunnlag for en fin samtale. Når begge har fått lov til å si det de har på hjertet, kan man sammen skape en felles forståelse. 

Kanskje begge må strekke seg litt, for å møtes et sted i midten.

vennskap, jenter, venninner, lytte, glede,

Kjør på!

Det handler i bunn og grunn om å bli bedre kjent på et dypere plan. Nå har vi et bedre utgangspunkt til å forstå hverandre, og da er det bare å kjøre på!
 
Kanskje vi til og med kan overraske med å gjøre mer av det vi vet den andre setter pris på? For det er jo en gave å ha blitt så godt kjent med et annet menneske, at vi virkelig vet hva som gleder dem. 
 
En ting som er sikkert er at det kommer gode ting ut av å se andre på en ekte måte. Når det går begge veier, skapes det en positiv spiral som begge vil nyte godt av. Nøkkelen er å legge vekk forventinger, tørre å si det man mener, lytte og “gi og ta”. Sammen kan dere finne den måten som passer begge to!

I RayCa podcasten, ønsker vi å belyse temaer som kan føre deg et skritt nærmere å leve det livet du ønsker. Vi undrer oss over «sannheter» og snur de litt på hodet, og dette gjør vi for å se om vi kan bli friere mennesker ved å tenke utenfor boksen.

Del innlegget

Share on facebook

ANDRE INNLEGG

kjærlighet

Kjærlighet, med en vri!

RayCa-Annonse TRENGER DU HJELP TIL Å LEVE DET LIVET DU ØNSKER? LES MER HER MENTAL PT www.rayca.no/mentalpt Kjærlighet med en vri..! Kjærlighet er mer enn…

passe inn, mennesker, rayca, rayca-podden, hvem er du,

Hvordan passe inn

Hvordan passe inn? Når i livet begynner det? Når vi blir født så dreier ingenting seg om å passe inn. Da er alt fokuset på

utstråling

Utstråling

Hva er utstråling? I følge Det Store Norske Leksikon, forklarer de det slik: “Karisma betyr tiltrekningskraft, personlig utstråling eller sjarm. Man bruker karisma ofte om

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvem er jeg?

Vi snakker om hvordan vi kan finne ut av hvem vi er som personer. Caroline har et visdomsord og Ray prøver å finne måter han kan utvikle seg på.