RayCa

Finne ro og glede

Det er ikke alltid lett å finne en ro, og til tider en “ren” glede. I skrivende stund sitter jeg i en deilig lenestol, med en kopp kaffe og ser ut på våre to nye familiemedlemmer. Vi har fått to herlige kaniner på 13 uker, som virkelig får meg til å trekke på smilebåndet. Vi var så heldige å bli godkjente som adoptivforeldre for dyrebeskyttelsen, og dette er resultatet. To skjønne og hoppende frøkner, som storkoser seg ute i hagen. 

Dyr med personlighet

Det skal sies at vi både har en hund og en katt fra før. Hunden vår har 3 funksjonelle bein, masse pels og er mer enn middels sosial. Katten er bedagelig. Så bedagelig at han helst ligger på ryggen midt på gulvet, og har full tillitt til at verden rundt han er god. 

Det er kanskje det som er det fineste med dyr. De er fulle av kjærlighet hvis vi behandler de bra. Når man kommer hjem, er det ikke dårlig stemning eller andre forventninger at de får kos. Er det noe dyr er mestere på, så er det å leve her og nå. Det er noe vi alle kan bli flinkere på. Gir man dyrene mat, vann og en uendelig dose kjærlighet, får man ubetinget kjærlighet tilbake. 

kattunge, katt, helse, kjærlighet, dyr,

Hva gjør dyrene med oss

Så hva gjør egentlig dyrene med oss? En av de effektene vi  fortest kan merke, er at de virker beroligende. Når man virkelig ser dyrene, blir man mer tilstede her og nå. De er klønte, lekne, kjærlige, sta og har sin helt egne personlighet. 

NHI skriver også om en hel del andre helseeffekter dyrene har på oss. Forskning antyder også at det å eie et dyr er forbundet med lavere risiko for hjertesykdommer, og blandt annet en reduksjon av tilfeller av asma og allergier hos barn. 

ilder, kjæledyr, dyr, bestevenn,

Det viktigste av alt er kjærligheten

Dyr kan være hjelpeløse, og det er mange som ikke burde hatt dem. De er helt avhengig av at vi mennesker er snille, og tar vare på de. Derfor vil jeg virkelig understreke viktigheten med å skjønne hvilket ansvar man tar på seg. De kan leve lenge, og er ikke bare et koselig prosjekt når de er små og lodne. De kan bli dine beste venner! Så finn ut hva som passer deg best, og overøs de med kjærlighet 🙂 

Noen dyr har ikke vært like heldige, og jeg vil derfor nevne dyrebeskyttelsen. De brenner virkelig for dyrenes beste, og man kan her adoptere nydelige dyr. Det er en myte at man kun får eldre dyr. Når vi skulle adoptere, var det mange kull med herlige kaniner som trengte nye hjem. 

Kanin, omsorg, glede, kjæledyr, venn,

Finn hvilepuls

Så om du allerede har en bestevenn, eller vil anskaffe deg en ny… Finn ut hva som passer deg. For etter det, er det bare å nyte de magiske små vesenene som garantert vil gi deg roligere puls, artige historier og en god latter.  

I RayCa podcasten, ønsker vi å belyse temaer som kan føre deg et skritt nærmere å leve det livet du ønsker. Vi undrer oss over «sannheter» og snur de litt på hodet, og dette gjør vi for å se om vi kan bli friere mennesker ved å tenke utenfor boksen.

Del innlegget

Share on facebook

ANDRE INNLEGG

kjærlighet

Kjærlighet, med en vri!

RayCa-Annonse TRENGER DU HJELP TIL Å LEVE DET LIVET DU ØNSKER? LES MER HER MENTAL PT www.rayca.no/mentalpt Kjærlighet med en vri..! Kjærlighet er mer enn…

passe inn, mennesker, rayca, rayca-podden, hvem er du,

Hvordan passe inn

Hvordan passe inn? Når i livet begynner det? Når vi blir født så dreier ingenting seg om å passe inn. Da er alt fokuset på

utstråling

Utstråling

Hva er utstråling? I følge Det Store Norske Leksikon, forklarer de det slik: “Karisma betyr tiltrekningskraft, personlig utstråling eller sjarm. Man bruker karisma ofte om

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hvem er jeg?

Vi snakker om hvordan vi kan finne ut av hvem vi er som personer. Caroline har et visdomsord og Ray prøver å finne måter han kan utvikle seg på.